Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ελλάδα: Μποϊκοτάζ στον Ελευθερουδάκη - από ΕΣΕ Ιωαννίνων

Συγκέντρωση στην έκθεση βιβλίου στα Γιάνενα και παρέμβαση για το μποϊκοτάζ στα βιβλιοπωέι Ελευθερουδάκης


img_3799cyd1zk.jpg
Την Τρίτη και την Τετάρτη 21-22 Ιουνίου έγιναν αφισοκολήσεις σε όλη την πόλη, καλώντας στο μποϊκοτάζ, και την Τετάρτη το βράδυ έγινε συγκέντρωση στο χώρο της έκθεσης βιβλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πάνω από 30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το περίπτερο του Ελευθερουδάκη με πανό που έλεγε "Σκέψου σαν εργαζόμενος, όχι σαν καταναλωτής. Μποϊκοτάζ στον Ελευθερουδάκη. 18 απολύσεις".

Μοιράστηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα, ιδιαίτερα όταν εμφανίσηκαν τα τοπικά αφεντικά του μαγαζιού.
Τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης έχουν απολύσει 18 εργαζόμενους από την αρχή της χρονιάς. Την ιδία στιγμή ανοίγουν καινούργια μαγαζιά. Αρνούνται επίσης να εφαρμόσουν την κλαδική σύμβαση εργασίας. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου οργανώνει διαρμαρτυρίες απαιτώντας την επαναπρόσληψη του Χαράλαμπου Αρμπιλιά, την καταβολή των επιδομάτων ταμείου και ξένης γλώσσας και το σταμάτημα των απολύσεων.

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ NEWSTAND ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

Καμία εργοδοτική αυθαιρεσία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Μπορειτε να στελνετε τη διαμαρτυρια σας στο mail του ιδιου elebooks@books.gr ή και να του τηλεφωνησετε εκφραζοντας την αγανακτηση σας στο τηλ.. 210 32 58 440 begin_of_the_skype_highlighting              210 32 58 440      end_of_the_skype_highlighting, ετσι ωστε να μπορεσουμε ολοι να συμβαλλουμε στην επαναπροσληψη του συναδελφου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Related Link: http://eseioanninon.squat.gr/
img_3809ungmeq.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις