Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η διασκέδαση γίνεται έγκλημα…

Από: Matrix  

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, πολλοί από αυτούς νέα παιδιά, οι οποίοι βλέπουν τη διασκέδαση σαν κάτι περισσότερο από καταναλωτικό όργιο, μια ευκαιρία να περάσουν καλά χωρίς να τύχουν εκμετάλλευσης.





Χθες, παραμονή Χριτουγέννων. Διαφημιστική και καταναλωτική φρενίτιδα, ακόμη μια γιορτή έρμαιο του εμπορίου και όσων ψάχνουν/δημιουργούν ευκαιρίες να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζόμενων τους και των πελατών/καταναλωτών τους. Όλο το χρόνο το μήνυμα ξεκάθαρο. Δούλευε, δούλευε, δούλευε…για αυτούς. Τώρα κατανάλωνε, κατανάλωνε, κατανάλωνε… για αυτούς.
Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, πολλοί από αυτούς νέα παιδιά, οι οποίοι βλέπουν τη διασκέδαση σαν κάτι περισσότερο από καταναλωτικό όργιο, μια ευκαιρία να περάσουν καλά χωρίς να τύχουν εκμετάλλευσης. Άνθρωποι όπως αυτούς που συμμετείχαν στο πάρτυ δρόμου χτες.
Τα πάρτυ δρόμου έχουν γίνει κάτι συνηθισμένο, και πάντα φέρνουν χαρά και χρώμα στη μουντή Λευκωσία των λαμπερών βιτρινών του τίποτα. Μέχρι χθες σε αυτά ποτέ δεν είχε συμβεί το παραμικρό με υπαιτιότητα του κόσμου που συμμετέχει – όμως , όπως και στο παρελθόν, η αγαπημένη μας κυπριακή αστυνομία για ακόμη μια φορά έδειξε ότι το να διασκεδάσεις χωρίς να πληρώσεις το κεφάλαιο αποτελεί έγκλημα…
Τότε
έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό, όπως και χθες.
Από την αρχή φάνηκε ότι είχαν “συγχύσει” το πάρτυ με τον πόλεμο, αφού παρουσιάστηκαν ΜΜΑΔίτες παραταγμένοι με ασπίδες, κράνη, ρόπαλα και διάφορα άλλα είδη διασκέδασης, περικυκλώνοντας το πάρτυ δρόμου όπως κινείτο και εμποδίζοντας τον περίεργο κόσμο γύρω από αυτό να το απολαύσει, αλλά και δημιουργώντας ερωτηματικά στα μυαλά του καθενός για το τι ανέμεναν/ σχεδίαζαν. Αυτό μετά από τις “εξακριβώσεις στοιχείων” σε ότι κινείτο χωρίς ταυτότητα λίγο πριν ν’ αρχίσει το πάρτυ. Φάνηκε με λίγα λόγια ότι ήθελαν φασαρίες…
Μετά από ώρα, και ενώ το πάρτυ βρισκόταν μπροστά από το πολυσύχναστο Starbucks (σύμπτωση?) βρήκαν την ευκαιρία τους. Ένα κράξιμο ενός οδηγού που κόρναρε (όπως αυτά που τρώνε δεκάδες χιλιάδες οδηγοί κάθε πρωί καθημερινής) έγινε η αφορμή να επιτεθούν οι μπάτσοι, κτυπώντας τον πρώτο που βρήκαν μπροστά τους. Δύο άτομα που έφθασαν να υπερασπιστούν τον νεαρό συνελήφθηκαν επειδή έκαναν το αυτονόητο- να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτή την αδικία/παραλογισμό.
Όπως ήταν αυτονόητο, το πάρτυ μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού πριν να συνεχίσει την πορεία του.
Μπάτσοι, συγχαρητήρια!
Καταφέρατε να συλλάβετε χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστικά αιτία δύο αθώα νέα παιδιά, με ότι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται για αυτούς.
Παράλληλα όμως όσοι ήταν εκεί χθες είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ποιοι είστε και ποιος είναι ο στόχος της “δικαιοσύνης” σας-όπως τότε, που δέκα συνάδελφοι σας σας έβγαλαν τις μάσκες κτυπώντας βάναυσα δύο δεμένους φοιτητές
Ανοίξατε τα μάτια πολλών νέων ανθρώπων, πολλών παιδιών. Αν δεν είχατε συλλάβει δύο παιδιά απλά και μόνο επειδή διασκέδαζαν, θα σας έδινα συγχαρητήρια για τον βλακώδη τρόπο με τον οποίο εκτεθήκατε γι’ αυτό που είστε. Όμως όταν γίνονται τέτοιες αδικίες, μόνο ένα συναίσθημα περιγράφει το που οδηγούνται τα πράγματα
Η ΟΡΓΗ
Ο νοών νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις