Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το Κεφάλαιο Δολοφονεί: 1.553 εργατικά ατυχήματα το 2011

Από: Οργάνωση Ελευθεριακών Κομμουνιστών - Λευκωσία

Ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά ούτε και η υποκριτική χαρά -για τους λιγότερους αριθμούς που κατέγραψαν σε σχέση με το 2010- δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι στην πράξη δεν έχουν κάνει και δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποτα -όπως και κανένας άλλος θεσμικός ή κρατικός φορέας- και αυτό στην ουσία συνιστά συνενοχή.


Είναι κοινό μυστικό πως τα αφεντικά θυσιάζουν τους εργάτες για να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος με το λιγότερο κόστος. Αφού τα μετρά ασφαλείας στοιχίζουν… τα διαλύματα  καθυστερούν… ενώ οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας αυξάνουν την παραγωγή.
Ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργείου Εργασίας και
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά ούτε και η υποκριτική χαρά -για τους λιγότερους αριθμούς που κατέγραψαν σε σχέση με το 2010- δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι στην πράξη δεν έχουν κάνει και δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποτα -όπως και κανένας άλλος θεσμικός ή κρατικός φορέας- και αυτό στην ουσία συνιστά συνενοχή.
Οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση είναι οι ίδιοι οι εργάτες μέσα από την αυτό-οργανωση τους, δηλαδή την ¨από τα κάτω-οριζόντια¨ οργάνωση του αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες συνθήκες ζωής συνολικά, έως την τελική κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και την καθολική ανατροπή της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης κράτους και αφεντικών.
Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες των αφεντικών!
Οργάνωση Ελευθεριακών Κομμουνιστών
Πηγή: iKypros

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις