Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Ο καπιταλισμός είναι η κρίση

Από: Αντικράτης

«Η κρίση μας χτύπησε τη πόρτα!», «Τώρα πρέπει να σφίξουμε κι εμείς τα ζωνάρια», «τώρα δεν ειναι ώρα για απαιτήσεις..», «τα πάμε καλά, αλλά χρειαζόμαστε παραπάνω ανάπτυξη», «ανάπτυξη ή θάνατος»


 

«Η κρίση μας χτύπησε τη πόρτα!», «Τώρα πρέπει να σφίξουμε κι εμείς τα ζωνάρια», «τώρα δεν ειναι ώρα για απαιτήσεις..», «τα πάμε καλά, αλλά χρειαζόμαστε παραπάνω ανάπτυξη», «ανάπτυξη ή θάνατος» ... αυτά δεν είναι λόγια μόνο της δεξιάς, αλλά και του Ακέλ και στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης και την υποταγή της στην οικονομία.

Εάν αυτή η καταραμένη οικονομία δεν πάει καλά πρέπει εμείς να κάνουμε θυσίες για να την σώσουμε, εάν πάει καλά πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να την βελτιώσουμε, εάν αγκομαχεί (βλ. Ελλάδα) πρέπει να κάνουμε παραπάνω θυσίες για να την ανακάμψουμε. Αυτή είναι η εντελώς ξεκάθαρη τάξη πραγμάτων του συστήματος στο οποίο είμαστε υποταγμένοι. Αυτό που μας λένε είναι «συνεχίστε να κωπηλατείτε, ειναι αδύνατο να εγκαταλείψετε αυτή την γαλέρα».

Είναι το ίδιο με το να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη το να ζεις με την ελπίδα ότι μια κυβέρνηση, ένα πολιτικό κόμμα, ένα συνδικάτο ή ένα κανάλι στη τηλεόραση θα ανακοινώσει ποτέ τα καλά νέα ότι τώρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ζωή όσο το δυνατό, χωρίς πλέον να κάνουμε θυσίες, ότι θα ζήσουμε μια καλύτερη ζωή και ακόμη και οι πιο φτωχοί θα είναι προνομιούχοι, με αυξήσεις στους μισθούς και κοινωνική πρόνοια, όλοι μας να δουλεύουμε λιγότερο και να τρώμε περισσότερα.

Δε θα ακούσεις ποτέ τέτοια λόγια..
Καιρός να τα πούμε εμείς.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις