Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Αντιμιλιταριστική επέμβαση για την ειρήνη – Συναυλία στην βόρεια Λευκωσία

Από: Οργανώσεις, συλλογικότητες, άτομα απ΄την Β. Κύπρο

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Selimiye, έξω από το Selimiye Τζαμί (Καθεδρικός Αγίας Σοφίας) στην κατεχόμενη Λευκωσία την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 21:30.


Η συναυλία διοργανώνεται στην Λευκωσία στις 14 Αυγούστου 2011, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στο μιλιταρισμό και τα θέματα της ελευθερίας και της συνύπαρξης των λαών. Το μουσικό σχήμα θα αποτελείται από το συγκρότημα Bandista – γνωστό για την επαναστατική μουσική και το μοναδικό τους στυλ καθώς και τα μουσικά σχήματα: Sol Anahtari, Gommalar, Ekim Müzik grubu και Özgür.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Baraka, τη Νεολαία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΒΚΡ), την εφημερίδα Barikat, την Κίνηση Νεολαίας Κύπρου (Cyprus Youth Platform), τη Νεολαία του Κόμματος KSP, τη Νεολαία του Κόμματος Νέα Κύπρος και από ομάδα νέων ανεξάρτητων ακτιβιστών με το όνομα ‘Anti-Militarist Peace Operation’. Το όνομα επιλέγηκε ως έκφραση ειρωνείας προς τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την τουρκική εισβολή ως υποτιθέμενη «ειρηνική παρέμβαση».

Η επιλογή της ημερομηνίας είναι σημαντική, σημαδιακή και καθόλου τυχαία διότι αυτή είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και η μέρα κατά την οποία ειπώθηκε η γνωστή φράση «Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές» από τον τότε Τούρκο Πρωθυπουργό προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας όταν άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο.


Η διαφημιστική εκστρατεία της εκδήλωσης έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Για την προώθηση της εκδήλωσης χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη αντιμιλιταριστική εκδοχή του γνωστού λογότυπου που συναντάται συνήθως σε στρατιωτικές περιοχές και σε στρατόπεδα του κατοχικού στρατού. Αντί ο στρατιώτης να κρατάει στο χέρι ένα όπλο (σύμβολο πολέμου), κρατάει μια κιθάρα. Ακόμη, η φράση «Προσοχή στρατιωτική ζώνη» αντικαθίσταται από τη φράση «Προσοχή μη στρατιωτική ζώνη».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Selimiye, έξω από το Selimiye Τζαμί (Καθεδρικός Αγίας Σοφίας) στην κατεχόμενη Λευκωσία την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις